Elk jaar op de tweede zondag in december is het Wereldlichtjesdag. In de hele wereld staan mensen dan stil bij alle kinderen die zijn overleden, ongeacht hun leeftijd. Samen zijn we op die manier een lichtpunt en steun voor elkaar in deze donkere dagen.

Vanwege de huidige Corona maatregelen zal Wereldlichtjesdag dit jaar een wat andere invulling krijgen. Dit jaar kan Wereldlichtjesdag worden gevolgd door middel van een live stream via de link: http://www.uitvaartmetbeeld.nl/wereldlichtjesdag

Tijdens de livestream op zondag 13 december zal als vanouds, om 19.00 uur de kaars worden ontstoken. Ook worden herinneringsharten in de WereldLichtjesDag-boom gehangen en is er een muzikale omlijsting.

De WereldLichtjesDag-boom staat in park Berg en Bos te Apeldoorn waar deze harten tot na de Kerst blijven hangen, zodat iedereen een kans heeft om te gaan kijken.

Samen een herinneringshart maken

De organisatie van Wereldlichtjesdag nodigt mensen uit om een herinneringshart te maken. Good-bye wil dit initiatief graag ondersteunen en biedt de mogelijkheid om dit op woensdag 2 december gezamenlijk te doen.

Geïnteresseerden krijgen dan via Zoom uitleg over het maken van een zogenaamde sqribble, waarna ieder voor zich aan de slag gaat, maar wel met elkaar in contact kan blijven. Met de techniek van “sqribbelen” maak je op een creatieve manier een persoonlijk herinneringshart. Een sqribble is een combinatie van woorden, kleuren, vormen, maar ook van affirmaties en mandala’s. Die unieke combinatie leidt tot een mooi eindresultaat. Behalve dat het leuk is om te doen, helpt het de maker ook bij het verwerken van het verlies.

Deelname is gratis en geschikt voor jong en oud. Het kan individueel, maar ook als gezin, waarbij ieder gezinslid voor zich een eigen herinnering aan het overleden kind, broertje, zusje, neefje, nichtje of kleinkind vorm geeft.

Na afloop kun je het herinneringshart opsturen naar Apeldoorn zodat jouw hart in de Wereldlichtjesdag-boom komt te hangen. Uiteraard kun je het hart ook in je eigen kerstboom hangen!

Praktische gegevens:

Datum: woensdag 2 december 2020
Tijd: 19.30 uur tot 20.45 uur

Om deel te kunnen nemen heb je een printer en kleurpotloden of fineliners in verschillende kleuren nodig.

Je kunt je kosteloos aanmelden door een mail te sturen aan info@good-bye.nl.

Voor de uitvaartondernemer of ritueel begeleider

Ben je ritueel begeleider of uitvaarondernemer en wil je de online bijeenkomst voor een eigen groep mensen of een gezin op 2 december extra vorm geven d.m.v. een ritueel dat betrekking heeft op het herinneringshart, dan werken wij daar graag aan mee. Je kunt daarvoor contact met ons opnemen. Op die manier geven wij jou graag de mogelijkheid om concreet invulling te geven aan nazorg.

Good-bye is een samenwerkingsverband van de Rouwcoach en JD Structuur.
Wij bieden als partner voor de uitvaartbranche nabestaandenzorg bij zowel de zakelijke afhandeling rondom een overlijden als de emotionele verwerking van het verlies.