“In de voorbereiding van een uitvaart krijg je vaak de hele levensgeschiedenis van de overledene te horen. Je ziet de draagkracht, maar ook de last die de familie draagt. Wat doe je als je merkt dat die niet in evenwicht zijn en het niet goed voelt om een familie na afloop ‘zomaar’ los te laten? Schuif je het gevoel aan de kant omdat de volgende uitvaart zich al weer aandient, of is het je professionele taak om gepaste actie te ondernemen?”

Om als professional in de uitvaartbranche beter te kunnen signaleren wanneer extra hulp bij rouw geboden is, bieden wij graag deze inhoudelijke middag aan.

De themabijeenkomst zal worden geleid door Ed van der Vight. Ed is werkzaam als rouwcoach bij Good-bye. Ed zal aangeven hoe je zo’n gevoel van disbalans kunt objectiveren. Welke vragen je kunt stellen om er achter te komen of je iets met dit gevoel moet doen of niet? En zo ja, welke handreikingen je mensen dan kunt bieden.

Tijdens deze interactieve bijeenkomst is er ruim de gelegenheid om aan de hand van casuïstiek met elkaar van gedachten te wisselen over het verlenen van passende nazorg. Uiteraard is het ook goed om de onderlinge contacten te verstevigen.

Programma:
14.00 uur:
welkom met koffie en wat lekkers
14.30 uur:
delen van praktijkervaringen, tips en handvatten door Ed van der Vight
16.00 uur:
gezellig napraten met een vrijdagmiddag borrel

Praktische gegevens:
Datum: Vrijdag 18 september 2020
Locatie: Energiecentrum De Volmolen, Volmolen 4, 5561 VH Riethoven

Je kunt je kosteloos aanmelden tot 10 september a.s. door een mail te sturen aan info@good-bye.nl. Graag onder vermelding van je naam, bedrijfsnaam en je professie. We begrijpen dat jouw aanmelding onder voorbehoud van uitvaart opdrachten is. Vanzelfsprekend worden de Corona maatregelen in acht genomen.

Good-bye is een samenwerkingsverband van de Rouwcoach en JD Structuur.
Wij bieden als partner voor de uitvaartbranche nabestaandenzorg bij zowel de zakelijke afhandeling rondom een overlijden als de emotionele verwerking van het verlies.